Skip to main content

We stellen de hoogste kwaliteitseisen

Herman Desserts is houder van het IFS certificaat. IFS is een inspectieprotocol opgesteld door supermarkten en omvat de eisen waaraan een leverancier moet voldoen. IFS vereist dat een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, het product, het proces en het personeel in dit systeem opgenomen zijn.

Certificaten

Klik op onderstaande titels om een certificat te lezen (PDF)

Meer info aangaande IFS

De International Food Standard, veelal kortweg IFS of ook wel IFS Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. De standaard wordt ook wel aangeduid als International Featured Standard - Food.

De Franse retail-brancheorganisatie FCD heeft zich aangesloten bij de IFS-norm, terwijl ook de Italiaanse organisaties ANCC, ANCD en Federdistribuzione de norm steunen. Dit, plus het feit dat de IFS-norm werd ontwikkeld op basis van de BRC Global Standard for Food Safety, leidt ertoe dat de norm ook wel de Duits-Franse tegenhanger van BRC Food wordt genoemd.

Binnen IFS wordt gewerkt met een viertal zogenaamde "knock-out-criteria". Wanneer er niet wordt voldaan aan een van deze criteria, wordt de leverancier automatisch niet gecertificeerd. Deze criteria zijn:

  • beheersing van kritische beheerspunten;
  • betrokkenheid van het management en medewerkers;
  • traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
  • uitvoering van corrigerende maatregelen.

Een belangrijk verschil met BRC Food is dat er bij BRC de mogelijkheid bestaat om tot 28 dagen na een audit bewijs te leveren dat er aan de geconstateerde tekortkoming voldoende invulling is gegeven. Binnen IFS is dit nadrukkelijk niet mogelijk: het resultaat van de audit is het eindresultaat van de beoordeling. De frequentie van de audits wordt bij beide systemen bepaald door het behaalde resultaat en de risico-klasse van het product.

In de IFS Food versie 6 zijn eisen op het gebied van food defense* opgenomen. Bedrijven dienen een fooddefenseplan opgesteld en geïmplementeerd te hebben.

*Food defense is het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen. Dit in tegenstelling tot voedselveiligheid, dat uitgaat van onopzettelijke besmettingen.


LEER ONS BEDRIJF NOG BETER KENNEN

Onze klanten

Grote afnemers hebben vertrouwen in ons product, elke dag opnieuw!
Herman Desserts bv

E. Vlietinckstraat 4a | 8400 Oostende | België

Tel + 32 59 80 25 64 | Fax + 32 59 80 16 82

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

BTW BE 0429.880.046

  • Facebook

een creatie van eXponent