Skip to main content

Artisanale kwaliteit sinds 1986

Het begon in 1986. Herman Roobroeck en Pasca Smet startten een traiteurzaak in het centrum van Oostende. Beiden zijn gediplomeerde koks met de nodige ervaring in de horeca.
Ze hebben altijd de nadruk gelegd op het artisanale aspect van de bereidingen. Er werd een ruim assortiment huisbereide gerechten aangeboden waaronder ook een assortiment desserts.
Na enige tijd kwam de vraag vanuit de lokale supermarkt UNIC naar verse chocolademousse. Eind 1988 werd er aan een vijftiental UNIC supermarkten in de regio van Oostende geleverd.
In 1989 startten de leveringen aan Delhaize en werd het gamma aanzienlijk uitgebouwd. Tijdens de jaren 90 bleef het aantal verkooppunten gestaag groeien. Het assortiment werd uitgebreid volgens de trends van de tijd: witte chocolademoussekoffiemoussetiramisuspeculaasmousse, zoute karamel,...

Van traiteur naar producent van verse desserts

Het winkelpand werd verlaten in 1990 vermits de werkplaats te klein was geworden. Traiteur Herman verhuisde naar de industriezone in Oostende waar een nieuwe werkplaats van 400 m² werd gebouwd. Zowel de traiteurzaak als de productie van desserts werden voortgezet op deze nieuwe locatie. In 1993 besliste men om voluit te gaan voor de productie van verse desserts. Specifieke productieapparaten werden aangekocht en de nodige opleidingen gevolgd. In 1995 werden de traiteuractiviteiten definitief stopgezet en veranderde de naam naar Herman Desserts.

Kwaliteit gegarandeerd voor supermarkten

De grote supermarktketens wensten onze producten verpakt te zien onder hun eigen merknaam (private label) en eisten een kwaliteitsgarantie. Er is dan ook veel geïnvesteerd in de optimalisatie van de desserts. Een doorgedreven kwaliteitsbeleid maakte het mogelijk om in 1997 een HACCP certificaat te behalen. Later werd dit certificaat uitgebreid tot BRC ( Britisch Retail Consortium). In 2004 behaalde Herman Desserts het BRC A label certificaat.
In 2010 werd beslist om over te schakelen op de IFS standaard (International Food Standard). Dit op verzoek van onze klanten. Sedert 2012 behaald Herman Desserts het “higher level” niveau.

Export

Begin 2000 ging men van start met de export naar Engeland en sedert 2005 naar Nederland. Naar Noord-Ierland en Zwitserland wordt momenteel ook geëxporteerd.

Herman Desserts vandaag

Vandaag omvatten de productieruimte en de magazijnen meer dan 5000m². De productie is volledig gemoderniseerd en geautomatiseerd. Dagelijks worden meer dan 35.000 desserts geproduceerd op vier productielijnen. Het assortiment omvat een tiental vaste referenties en een zestal seizoensdesserts.
We leveren dagelijks verse desserts aan ongeveer 1000 supermarkten en Herman Desserts heeft 20 vaste medewerkers in dienst.


LEER ONS BEDRIJF NOG BETER KENNEN

Onze klanten

Grote afnemers hebben vertrouwen in ons product, elke dag opnieuw!
Herman Desserts bv

E. Vlietinckstraat 4a | 8400 Oostende | België

Tel + 32 59 80 25 64 | Fax + 32 59 80 16 82

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

BTW BE 0429.880.046

  • Facebook

een creatie van eXponent