Artisanale kwaliteit sinds 1986

artisanaleHet begon in 1986. Herman Roobroeck en Pasca Smet startten een traiteurzaak in het centrum van Oostende. Beiden zijn gediplomeerde koks met de nodige ervaring in de horeca.
Ze hebben altijd de nadruk gelegd op het artisanale aspect van de bereidingen. Er werd een ruim assortiment huisbereide gerechten aangeboden waaronder ook een assortiment desserts.
Na enige tijd kwam de vraag vanuit de lokale supermarkt UNIC naar verse chocolademousse. Eind 1988 werd er aan een vijftiental UNIC supermarkten in de regio van Oostende geleverd.
In 1989 startten de leveringen aan Delhaize en werd het gamma aanzienlijk uitgebouwd. Tijdens de jaren 90 bleef het aantal verkooppunten gestaag groeien. Het assortiment werd uitgebreid volgens de trends van de tijd: eerst witte chocolademousse, daarna koffiemousse, tot ten slotte ook tiramisu werd ontdekt.

Lees verder

Moderne installaties

Herman Desserts moderne productie eenheid te OostendeDe volautomatische productielijnen van Herman Desserts zorgen voor een constante kwaliteit en een hoge rentabiliteit. Mede daardoor slagen we erin onze producten aan een competitieve prijs aan te bieden. De productie gebeurt onder het oog van een goed opgeleid team. Alle producten worden bovendien hermetisch afgesloten wat een optimale bewaarbaarheid garandeert.

Lees verder

We stellen de hoogste kwaliteitseisen

IFS FOOF certificaatHerman Desserts is houder van het IFS certificaat. IFS is een inspectieprotocol opgesteld door supermarkten en omvat de eisen waaraan een leverancier moet voldoen. IFS vereist dat een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, het product, het proces en het personeel in dit systeem opgenomen zijn.

Certificaten

Klik op onderstaande titels om een certificat te lezen (PDF)

Lees verder

Alleen de zuiverste ingrediënten, dat proeft je!

Artisanaal receptDe hemelse smaak van de Herman Desserts start met kwalitatief hoogstaande grondstoffen. Daarom gebruiken we enkel de beste ingrediënten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kleurstoffen, bewaarmiddelen en additieven worden niet toegevoegd aan onze producten. We werken op basis van uitsluitend Belgische chocolade met 100% cacaoboter (ambao), echte room, zuiver eiwit en eigeel. Gewone en gezonde ingrediënten dus, zoals je die in eigen keuken zou gebruiken.

 

 

Enkel pure Belgische chocolade

ingredientenAmbao kwaliteitslabelAmbao is een kwaliteitslabel dat de kwaliteit garandeert van de gebruikte grondstoffen van de chocolade. Het bevestigt meer bepaald dat de producent uitsluitend cacaoboter en geen andere vetstoffen gebruikt.
Een (betreurenswaardige) Europese richtlijn uit 2000 laat de fabrikanten toe om tot 5% cacaoboter te vervangen door andere plantaardige vetstoffen, zoals karitéboter, en toch de benaming "chocolade" te gebruiken!
Zoals Herman Desserts maken echte ambachtslieden, die in de grote Belgische chocoladetraditie werken, gelukkig geen gebruik van deze mogelijkheid.

Onze volautomatische productie eenheid

Voor een constante kwaliteit en een hoge rentabiliteit aan een competitieve prijs!

Herman Desserts Oostende
Overzicht van de productie
Chocolade containers
De chocolade is klaar voor verwerking
Afvullen in kleine verpakking
Gewichtscontrole
Afvullen 400g verpakking
Klaar voor verpakking

Onze klanten

Grote afnemers hebben vertrouwen in ons product, elke dag opnieuw!

  • Alvo
  • Coop
  • Deen supermarkten
  • Deka
  • Delhaize
  • Hoogvliet Grijs
  • Jan Linders - Onze Trots
  • Jumbo
  • Metro
  • Migros Zwitserland
  • Plus
  • Sligro
  • Spar
  • Spegelaere supermarkt
  • Vomar
  • Zurheide