Skip to main content

Artisanale kwaliteit sinds 1986

Het begon in 1986. Herman Roobroeck en Pasca Smet startten een traiteurzaak in het centrum van Oostende. Beiden zijn gediplomeerde koks met de nodige ervaring in de horeca.
Ze hebben altijd de nadruk gelegd op het artisanale aspect van de bereidingen. Er werd een ruim assortiment huisbereide gerechten aangeboden waaronder ook een assortiment desserts.
Na enige tijd kwam de vraag vanuit de lokale supermarkt UNIC naar verse chocolademousse. Eind 1988 werd er aan een vijftiental UNIC supermarkten in de regio van Oostende geleverd.
In 1989 startten de leveringen aan Delhaize en werd het gamma aanzienlijk uitgebouwd. Tijdens de jaren 90 bleef het aantal verkooppunten gestaag groeien. Het assortiment werd uitgebreid volgens de trends van de tijd: witte chocolademoussekoffiemoussetiramisuspeculaasmousse, zoute karamel,...

Moderne installaties

De volautomatische productielijnen van Herman Desserts zorgen voor een constante kwaliteit en een hoge rentabiliteit. Mede daardoor slagen we erin onze producten aan een competitieve prijs aan te bieden. De productie gebeurt onder het oog van een goed opgeleid team. Alle producten worden bovendien hermetisch afgesloten wat een optimale bewaarbaarheid garandeert.

We stellen de hoogste kwaliteitseisen

Herman Desserts is houder van het IFS certificaat. IFS is een inspectieprotocol opgesteld door supermarkten en omvat de eisen waaraan een leverancier moet voldoen. IFS vereist dat een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, het product, het proces en het personeel in dit systeem opgenomen zijn.

Certificaten

Klik op onderstaande titels om een certificat te lezen (PDF)

Alleen de zuiverste ingrediënten, dat proeft je!

De hemelse smaak van de Herman Desserts start met kwalitatief hoogstaande grondstoffen. Daarom gebruiken we enkel de beste ingrediënten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kleurstoffen, bewaarmiddelen en additieven worden niet toegevoegd aan onze producten. We werken op basis van uitsluitend Belgische chocolade met 100% cacaoboter, echte room, zuiver eiwit en eigeel. Gewone en gezonde ingrediënten dus, zoals je die in eigen keuken zou gebruiken.

Bij Herman Desserts wordt enkel melk en room verwerkt afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Binnen de moderne melkveehouderij is het niet vanzelfsprekend om de koeien van het voorjaar tot het najaar in de wei te laten grazen. Het weidemelk logo garandeert dat de desserts gemaakt zijn van weidemelk.
Meer info op www.weidemelk.nl

Enkel pure Belgische chocolade

Een (betreurenswaardige) Europese richtlijn uit 2000 laat de fabrikanten toe om tot 5% cacaoboter te vervangen door andere plantaardige vetstoffen, zoals karitéboter, en toch de benaming "chocolade" te gebruiken!
Zoals Herman Desserts maken echte ambachtslieden, die in de grote Belgische chocoladetraditie werken, gelukkig geen gebruik van deze mogelijkheid.

Pers

Klik op onderstaande titels om een persartikel te lezen:

Onze volautomatische productie eenheid

Voor een constante kwaliteit en een hoge rentabiliteit aan een competitieve prijs!

Onze klanten

Grote afnemers hebben vertrouwen in ons product, elke dag opnieuw!
Herman Desserts bv

E. Vlietinckstraat 4a | 8400 Oostende | België

Tel + 32 59 80 25 64 | Fax + 32 59 80 16 82

Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

BTW BE 0429.880.046

  • Facebook

een creatie van eXponent